2016-05-25
话说我好钟意一个人食饭,可以边覆emails/whatsapp,边食饭。行过利东街,见到间野咁有外国气息 ,梗系入去望望啦。门口个牌写住"Please wait to be seated",企左几分钟,就有个待应行堆黎。我即问:Is there any plugins where I can charge my laptop? 佢微笑点点头说"Yes, sure".,带左我入室内。正呀~有冷气! 睇左睇个餐牌,叫左个沙律同一杯野饮,埋单百几蚊,抵啦。 沙律劲新鲜,Raspberry/pink lemonade好refreshing! 咁我边食,边用电脑,有个职员行埋黎笑哂口咁问我d野食还可以吗。倾左阵先知原来佢系restaurant manager, 佢仲介绍我试Rustic Kiss, 又几好食㖞! 个质感好特别,偏甜,配Americano最perfect!食几耐都无人赶你走,座位又唔会痴得好埋,我最怕食饭听到哂隔离讲乜(我只想好好地享受我的私人时间咋 ) 就系咁,我起码食加坐左四个钟 百几蚊坐咁耐,乜都抵返哂 heheee (Off-topic: Starbxx
食几耐都无人赶你走,座位又唔会痴得好埋,我最怕食饭听到哂隔离讲乜(我只想好好地享受我的私人时间咋 ) 就系咁,我起码食加坐左四个钟 百几蚊坐咁耐,乜都抵返哂 heheee (Off-topic: Starbxxks 果d俾班学生呀伯霸住哂,唔洗旨意有位俾你)另外,我系好怕食完野,个身有阵餐厅的煎炸焗味 呢度我坐左咁耐,都无痴食物味上身,得咗!!!
我见其他人讲话服务好差,我谂可能前排新开班人未熟习?午饭时间系多人,但服务态度OK,食物上枱时间都10-15分钟内,个人觉得可以接受。(其实如果真系赶时间,不如去隔离麦当劳 )
另外,我临水时倒泻水两次,系两次(个人论尽系咁)九秒九即刻有人过黎帮我清理环境,仲好贴心问我有无整湿电脑,佢比我更紧张 仲要无黑面!抵赞