2023-06-23
今日嚟到位于尖沙咀嘅日本串扬过江龙-串亭
坐Bar枱可以睇住日本师傅逐逐串炸起💓炸串沾上薄薄嘅粉浆 食落唔会觉得油腻
今次就叫咗串扬十本$498 及串扬十二串$698
首先先来前菜三碟明太子薯仔沙律、意大利青瓜、茄子
前菜卖相精致而且开胃
当中有几款串烧几好食特别推介大家
第一串系炸和牛西冷黑松露串,和牛食落好Juice,而且油脂非常丰富 口感一流 超好食炸天使虾串天使虾大大只食落爽口新甜,配上蜜糖芥末酱更加滋味
炸鲍鱼,鲍鱼有咬口食到鲜味而且配上鲍鱼肝酱汁几好食!
炸三文鱼配鱼子,三文鱼肉质嫩滑 配上三文鱼籽同埋他他酱汁,食落外层有脆卜卜嘅三文鱼子里面有嫩滑嘅三文鱼肉口感好特别炸墨鱼,墨鱼大大粒食落一啲都唔韧,落少少柠檬汁鲜味更加出炸凡立贝,帆立贝大大粒很新鲜, 估唔到食落口仲保留住好多嘅肉汁, 一路食有汁
炸串沾上薄薄嘅粉浆 食落唔会觉得油腻 今次就叫咗串扬十本$498 及串扬十二串$698
明太子薯仔沙律、意大利青瓜、茄子 前菜卖相精致而且开胃 当中有几款串烧几好食特别推介大家
炸天使虾串
天使虾大大只食落爽口新甜,配上蜜糖芥末酱更加滋味 炸鲍鱼,鲍鱼有咬口食到鲜味而且配上鲍鱼肝酱汁几好食! 炸三文鱼配鱼子,三文鱼肉质嫩滑 配上三文鱼籽同埋他他酱汁,食落外层有脆卜卜嘅三文鱼子里面有嫩滑嘅三文鱼肉口感好特别
炸墨鱼,墨鱼大大粒食落一啲都唔韧,落少少柠檬汁鲜味更加出
炸凡立贝,帆立贝大大粒很新鲜, 估唔到食落口仲保留住好多嘅肉汁, 一路食有汁 炸烧汁鳗鱼串, 鳗鱼肥美嫩滑,而且配上少许山椒酱食落几有惊喜 最后有泡饭或者乌冬二选一, 乌冬汤底比较杰身, 所以清甜嘅汤底都可以挂到汁 甜品可选夹馅雪糕或自家制布甸,夹饼很脆!布甸蛋香味浓、入口好滑