喺红磡要揾间小店食Dinner好轻松~但揾间 又好食+又有heart+价钱亲民+ 环境舒服既小店 真系唔易嫁!今次就系揾倒劲饺笑喇🙌🏻玩食字 劲搞笑😂本身谂住而家香港嘢缤纷~ 谂住8:30后应该好多位可以堂食…点知劲饺笑得返两个位😂啱啱好平时坐吧枱位🥲最怕就系冇位摆袋而呢间舖头好贴心!吧枱位枱底下面会有个钩俾你挂袋~餐牌上面都好多选择, 饺子为主另外有几款面食同甜品~好多都好吸引! 好想试多几款~所以每人都叫咗个双拼🙌🏻一份煎饺+一份汤饺In general~ 无论煎饺定汤饺, size都好大只~ 成个散子包咁大🤡饺子皮唔会薄到一夹就穿, 但咬落又唔觉得厚皮~馅料非常之多, 而且唔会散晒出嚟!辣菜脯可以免费加~连埋饺子一齐食, 口感好加分 & 香味亦都好突出🥟煎: 黑松露粟米猪肉饺+芝士辣鸡饺松露饺劲香黑松露味🤡啖啖肉辣鸡饺好香口可能因为拣咗煎饺, 食起上嚟多咗一份焦香🫶🏻🥟汤: 大葱牛肉饺鲜虾带子猪肉饺汤底比较清香. 饮落唔会有味精味, 真系饮得㗎!猪肉饺入面, 真系会见到有粒带子! 真材实料啊~唔系带子碎!如果怕唔饱🤡可以加多个麻辣鸡丝拌面/花甲粉我地两个都叫哂😂麻辣鸡丝拌面麻辣酱
喺红磡要揾间小店食Dinner好轻松~
今次就系揾倒劲饺笑喇🙌🏻玩食字 劲搞笑😂

平时坐吧枱位🥲最怕就系冇位摆袋
而呢间舖头好贴心!
吧枱位枱底下面会有个钩俾你挂袋~

餐牌上面都好多选择, 饺子为主
另外有几款面食同甜品~
好多都好吸引! 好想试多几款~
所以每人都叫咗个双拼🙌🏻一份煎饺+一份汤饺

In general~
无论煎饺定汤饺, size都好大只~
成个散子包咁大🤡
饺子皮唔会薄到一夹就穿, 但咬落又唔觉得厚皮~
馅料非常之多, 而且唔会散晒出嚟!
辣菜脯可以免费加~
连埋饺子一齐食, 口感好加分 & 香味亦都好突出

🥟煎: 黑松露粟米猪肉饺+芝士辣鸡饺
松露饺劲香黑松露味🤡啖啖肉
辣鸡饺好香口
可能因为拣咗煎饺, 食起上嚟多咗一份焦香🫶🏻

🥟汤: 大葱牛肉饺鲜虾带子猪肉饺
汤底比较清香. 饮落唔会有味精味, 真系饮得㗎!
猪肉饺入面, 真系会见到有粒带子!
真材实料啊~唔系带子碎!

如果怕唔饱🤡可以加多个麻辣鸡丝拌面/花甲粉
我地两个都叫哂😂
麻辣鸡丝拌面麻辣酱捞得够匀淡淡都有味,而且份量好足够
花甲粉有金菇, 粉丝, 6-7只花甲~ 过足口瘾

2024-12-04