今次我哋要介绍嘅系由日本创办,主打食关西风嘅关东煮🍢和串烧嘅居酒屋,和家💁🏻‍♀️💁🏻 重要嘅事情讲三次,上嚟之前要:Book位!Book位!Book位!否则就有排等㗎喇😌(ed小分享 :”关西风”嘅汤味道上及颜色较为清淡;”关东风”就较为浓郁和深色,所以我哋认为”关西风”更能表现出食物嘅原味和新鲜程度)⭕️以下价钱为一件,除非另外标示⭕️《头盘及串烧》半生熟鸡肉配芥辣($49):配盐味麻油及酱油及生磨wasabi,口感似食紧火炙鱼生咁,味道居然唔腥,唔讲以为真系食紧鱼生😂鸡皮($24,盐/汁烧):真系不得了🤩我哋拣咗盐烧,贪佢原汁原味!鸡皮处理得好好,唔会烧到太干身得个脆字,皮下仲带有好少嘅脂肪令到有少少鸡油香,鸡心($24 ,盐/汁烧):我哋都系拣盐烧,坊间嘅鸡心串烧好多时都好干好韧,佢哋又系处理得好好,Juicy得来火喉啱啱好,难得🫡免治鸡棒($28 ,盐/汁烧):可能我哋拣咗盐烧嘅关系,令到个味道较为清淡,不过点埋个蛋黄后,口感一流👍🏻下次我哋会试汁烧🤫《🍢关东煮》个汤真系好好饮,连埋下面啲食物一齐食真系暖入心🥹萝卜($16):呢个真系好食到不得了🤩,超级入味、煮得好淋🤤,最重要系无
重要嘅事情讲三次,上嚟之前要:
Book位!Book位!Book位!
否则就有排等㗎喇😌
⭕️以下价钱为一件,除非另外标示⭕️

《头盘及串烧》

《🍢关东煮》
个汤真系好好饮,连埋下面啲食物一齐食真系暖入心🥹

萝卜($16):呢个真系好食到不得了🤩,超级入味、煮得好淋🤤,最重要系无根!强烈推荐👍🏻

白鱼板($16):🤩Highlight of the Night🤩,好食嘅程度拍得住萝卜,口感松软得来又唔会散,都唔明厨师点做到呢个效果🤔

肠仔卷($28):用鱼肉包住肠仔,口感几得意,又饱肚

厚烧玉子($18):正常玉子烧,味道不太甜👍🏻

年糕福袋($25/ 2 件):几大包,面头嘅腐皮索哂啲汤汁,一啖咬落去就食到入面烟烟韧韧嘅年糕,正😄

鱿鱼饼($18):如果未食过白鱼板嘅,我哋会觉得佢都几好食,不过有比较就有伤害,比下去了🤷🏿‍♂️

蒟蒻($16):好大旧嘅三角形,好爽口,#减肥恩物🤫

鸡蛋($13):一食就觉得好似系早餐食嘅鸡蛋咁🤣,正常发挥喇😅

可能老板系日本人嘅关系,佢果种 #职人 心态成功令店员及厨师改变,我哋今晚完全感受到佢哋上下一心对食嘅果份热情,而最神奇嘅地方系,佢哋嘅串烧居然比一般串烧店嘅更好🤣
最后,虽然关东煮喺日本来讲系大众化食物,价钱亦都唔会太贵,不过呢度系香港,净系铺租人工都吓死你,所以唔好用日本个价钱相比呀~