2012-08-30
经过一个星期O既辛劳,决定星期五晚要食好D!同男友倾完,大家都想食西餐,于是上左黎OPENRICE SEARCH,见到呢间好似唔错,于是两口子驱车前往!开左GOOGLE MAP都唔难揾, 上到去都知系熟食市场格~佢系一排属于自己O既台,上面铺左红色格仔布。去到O既时候,个侍应问我地有冇订台!心谂:下?冇订唔系冇台呀?!过到黎先冇位><?望一望,七点几,红色格仔布O既台坐左九成喇!好彩,都仲有一张。其实唔多野食,一张A4纸写晒叫左个蕃茄冻汤,辣我饮唔到><跟左两个包叫左个生蚝,半打百六蚊,味道普普通通西班牙烤乳猪!呢个好好味!!本身我好钟意食King ludwig beerhall个猪手,食完呢个,趴左King ludwig头!(你可以话其实呢两个菜唔应该拎黎比,咁你当呢个系我心入面O既LIST XD)佢个皮好脆,个肉"林"到不得了,一脆一林,相映成趣~男友点O既牛膝,味道也很好,亦很林,跟个汁配得好好,不过食完有D济男友爱甜点,食完晒仲有少少空位,于是叫埋个甜品意式奶冻伴杂梅酱。甜度刚好,上面的云尼拿籽配滑滑的奶冻口感很好,再加上杂梅酱有点酸酸的,刚好平
佢系一排属于自己O既台,上面铺左红色格仔布。
去到O既时候,个侍应问我地有冇订台!
心谂:下?冇订唔系冇台呀?!过到黎先冇位><?
望一望,七点几,红色格仔布O既台坐左九成喇!
好彩,都仲有一张。 其实唔多野食,一张A4纸写晒 叫左个蕃茄冻汤,辣我饮唔到>< 跟左两个包 叫左个生蚝,半打百六蚊,味道普普通通 西班牙烤乳猪!呢个好好味!!
佢个皮好脆,个肉"林"到不得了,一脆一林,相映成趣~ 男友点O既牛膝,味道也很好,亦很林,跟个汁配得好好,不过食完有D济 男友爱甜点,食完晒仲有少少空位,于是叫埋个 甜品意式奶冻伴杂梅酱。
甜度刚好,上面的云尼拿籽配滑滑的奶冻口感很好,再加上杂梅酱有点酸酸的,刚好平衡一下,
并为这餐晚餐写上完美的句号~
题外话/补充资料:
其实晏少少反而多D台,有D人坐睇完个MENU就走,可能冇谂住熟食市场个价钱咁贵:P