2018-11-08 256 浏览
上星期约个好耐冇见嘅朋友食饭🤔,谂住带佢食好野。佢提出话想食打边炉,咁我梗系suggest 近期最爱嘅养心殿啦。😋见到佢系咁开分店,好受大家欢迎,咁都唔系冇原因嘅,坦白讲,佢食物质素,汤底同环境都算高质。👍🏼好开心原来佢尖沙咀都开左,😍好就脚。好在有book 到位,如果唔系要等到9:30pm 先入得。😎入到去装修都好统一,同其他分店一样,有木造嘅屏风,每张枱嘅距离都够,灯光柔和。👍🏼⭐️今次拣左养生锅同酸菜白肉锅汤底先讲汤底,佢其中一个卖点就系每一个汤底都有好多汤料同配料。⭐️养生锅❤️佢有好多药材,好有人参味。所以佢个汤系饮得落,仲几正添。👍🏼⭐️酸菜白肉锅汤底呢个汤有好多好多配料,我最钟意系佢个QQ宽条面,先唔讲佢个面同汤底有几合拍,佢个QQ面由头开始放左落去滚,所以好林好好食。😋本身佢个酸味唔算好浓,所以我就加左佢随汤底附上嘅酸菜落去,自己调个酸度。👍🏼⭐️涮锅小羔羊⭐️即炸脆响铃-热辣辣,又脆又好味❤️⭐️千层冻豆腐⭐️黑云耳⭐️紫淮山面-佢都几好味,淮山味唔会好出,但吸左汤底味道👍🏼⭐️水饺加云吞⭐️俾完钱佢仲送左甜品俾我地食。记得之前我去食系俾糖水,呢一次佢就俾雪糕,充满惊喜。😍

⭐️今次拣左养生锅同酸菜白肉锅汤底
先讲汤底,佢其中一个卖点就系每一个汤底都有好多汤料同配料。

⭐️养生锅❤️
⭐️酸菜白肉锅汤底

⭐️涮锅小羔羊

⭐️即炸脆响铃-热辣辣,又脆又好味❤️

⭐️千层冻豆腐

⭐️黑云耳