2020-03-28 152 浏览
公司附近开咗呢间Cafe,想试好耐!对我嚟讲,Cafe最紧要系嘢食,其次先系环境,今次好好彩坐到窗边,好开扬好舒服,影影吓相仲有阳光洒入嚟🥰。Cafe满座,见到都唔少人都嚟买咖啡饮,睇嚟咖啡质素唔错,不过就有啲嘈,唔系好啱慢慢坐由于我哋两个人都无食午餐,试咗好多嘢食,推介:.1. avocado on toast "2.0" 🥑 (图二)佢最特别系除咗大量软腍牛油果,仲有新鲜芒果酱同流心蛋同芝士!好正呀,一盘色彩缤纷上碟,可以自己配搭慢慢食😚.2. burnt chessecake "la viña" 巴斯克芝士蛋糕🧀🍰甜品控表示自己一个食晒成个无难度✌🏻 香、滑又浓芝士味,中间仲要系半熟质地,正中我口味,谂唔到有咩理由唔嗌🙈3. millefeuille crispy potatoes bravas 🥔 (图三)千层薯仔配酸忌廉 一层一层叠起再炸,酥脆又有薯味4. mini ibérico "katsu sando" 🥪呢件小巧嘅炸猪排三文治,真系好啱影相 haha 如果可以大份啲就好了.饮品:1. espresso & three cents agean tonic一上嚟就系咁讲好

千层薯仔配酸忌廉 一层一层叠起再炸,酥脆又有薯味

饮品:
一上嚟就系咁讲好靓,tonic底再加espresso衬出嚟好有层次。

2. premium uji matcha latte 🍵
谂紧起好耐之前第一次喺上环cupping room饮嘅Matcha Latte真系惊艳到我,抹茶味悠久之余同牛奶平衡又融和,成杯好似艺术品咁细致。今次再饮虽然无咁大感觉,但都不失为一杯好饮嘅Match Latte.
衬出嚟好有层次。

• Burnt Cheesecake
  • 牛油果多士