2021-12-02 370 浏览
我想讲,呢间系暂时唯一我会翻兜好多次嘅一间澳洲菜嘅餐厅,佢真心真心真心好食🤤🤤,同埋好有澳洲菜嘅味道😋😍😍不过其实试过咁多次都系晏昼时段,未试过佢嘅dinner,但我相信一样都系咁好食👍🏻👍🏻👍🏻首先我想讲吓佢个brunch board,呢个应该系加插落Menu冇耐,但我觉得凭着个人喜好去拣你钟意食嘅嘢,多与少,价钱嘅分别,简直系一间良心餐厅😎😎讲返个brunch先,今次拣左6款菜🍞Mini French Toast : Peach Purée,Coco Pops佢咬落去个口感好实,但系又唔会好干真真,冇𠮶种食完要即刻饮水嘅感觉,面头再加咗啲🍫朱古力脆脆,里面再加上啲桃肉,口感好正又甜甜酸酸咁🍑🍖Meat & Seafood:Half Spring Chicken佢个鸡烧到啱啱好好,又嫩,加上啲汁咸度适中,又带少少甜,好夹个鸡,佢个汁有少少似甜咖喱咁🐔,一句讲晒,正👍🏻👍🏻🥔Mashed Potato : Crab Fat Cream简单啲嚟讲呢个即系蟹味薯蓉,佢个味道几特别,出边好少地方会食到,同埋啲薯仔唔会一嚿嚿又唔会好粉👍🏻👍🏻🍳Egg : Truffle Scrambled E

讲返个brunch先,今次拣左6款菜

🍳Egg : Truffle Scrambled Eggs
佢呢个炒蛋又系超正,劲滑,劲重黑松露味,我觉得佢加咗少少牛奶,先可以做出好滑嘅效果,喺出面想食个正嘅炒蛋,其实好难,所以呢间我觉得佢个炒蛋系几出色🤤🤤

🥗Veggie : Mushroom Salad
话到明系沙律梗系会见到有好多绿色嘅菜,但呢间所谓嘅沙律其实佢系海带同杂菇,加埋个味好夹,仲有佢啲sauce酸酸甜甜咁,好开胃😍

🍨Dairy : Apple Yoghurt 佢个乳酪就冇咩特别,但系佢会有啲苹果果肉喺度,食落几清甜😉

之后叫左个🐟Smashed fish toast,佢烤到个包啱啱好,外脆内软,羽衣甘蓝加埋鱼一齐食,味道超夹,仲要低kcal,女士之选👍🏻👍🏻

最尾要介绍既就系攞晒奖既咖啡啦,真心正,始终系香港好难做到澳洲味道,不过呢间啲咖啡都系我心头号💗💗,佢啲咖啡味同埋牛奶做到好平衡,大家唔会抢左大家既味,又够浓郁👍🏻👍🏻👍🏻Flat White 正♥️♥️

总括黎讲,呢间餐厅无论我去过几多次都好,都系咁好食,同埋佢久唔久就会换menu,所以你每次去食都有惊喜,仲要系佢会推出嘅新款都好食

真心介绍你哋👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻