2017-02-08
同D同事黎开上环呢头,咁啱 lunch time 大约 1:15pm 左右,外面多人排队。上环呢D商业旺区,只要野食不太差,环境不太污糟,都一定会有人等位,唔忧做。不过如果唔介意搭台嘅话,安排入座都好快,2个人,5分钟左右就OK了我要左呢个辣子鸡,同事就要水煮鱼,两个都配左上海面。上海菜... 我平时好少食,唔敢妄下评论话煮得够唔够地道,但系我呢D 几怕辣嘅人,都算入到口觉得几惹味,可以食得哂先饮茶碟野同埋碗面嘅分量,对于男仔黎讲都OK整体而言,入座上菜速度够快,味道几好,坐得舒服不过地下就硬系有种油淋淋嘅感觉... 小心地滑吧值得推介俾上环地铁站附近返工,兼且放 lunch 时间又好紧迫嘅朋友们,不妨一试。
不过如果唔介意搭台嘅话,安排入座都好快,2个人,5分钟左右就OK了 我要左呢个辣子鸡,同事就要水煮鱼,两个都配左上海面。上海菜... 我平时好少食,唔敢妄下评论话煮得够唔够地道,但系我呢D 几怕辣嘅人,都算入到口觉得几惹味,可以食得哂先饮茶碟野同埋碗面嘅分量,对于男仔黎讲都OK
题外话/补充资料:
餐厅唔俾影相,就算想影 menu 都有职员望住,好似唔太愿意咁,只好洗掉