2010-07-09 41 浏览
其实之前已经听过 Xen Coffee, 不过因为位置问题, 所以,一直未有拜访, 今次终于有机会试到了.咖啡店开于一个小型商场内, 可能由于假日关系, 这些小商场根本没有很多人流... 起初有点怀疑系咪去错左地方呢. 后来行到某个位置, 闻到咖啡的味道, 于是便找到目的地了~一场黎到, 紧系要试呢度既 Syphon. 不过当望到menu系用 fair trade 咖啡豆果下, 其实系有d担心会唔会质素唔太好呢... 不过经过店主亲切既介绍menu内既咖啡, finally 最后都叫左2杯 fair trade syphon coffee. 危地马拉虽然咖啡既果味并唔浓列, 不过饮起上黎都几舒服.可以唔洗加糖又唔洗加奶, good Strawberry Waffle即叫即制的, 不过有点overcook了raisin scone我冇试, 因为朋友话味道一般, 冇咩特别唔知关唔关假日人少事, 人少少并没有吵闹的感觉. 整体上黎讲呢度环境okay, 坐得几舒服~ 咖啡也不错, 虽然应该还可以更好, 不过钟意饮syphon既我, 应该会再黎

危地马拉
虽然咖啡既果味并唔浓列, 不过饮起上黎都几舒服.
可以唔洗加糖又唔洗加奶, good

Strawberry Waffle
即叫即制的, 不过有点overcook了

raisin scone
我冇试, 因为朋友话味道一般, 冇咩特别

raisin scone
Strawberry Waffle