2012-10-30
HEA左一段日子,终于暂时停止过早既退休生活,踏实地开始新工作。难得友人在同一处工作,早几天已经约埋一齐食饭。北角一带都几多野食,个脑谂左一阵就决定黎呢度食。喺呢度食既原因,除左咁多年耐唔耐都会路过外,几年前佢地喺铜锣湾曾经开过一间分店。当时我仲帮衬过一次,味道仲相当唔错,所以今次特登过黎试下。撞正食饭时间,等左阵就有位。入到去一坐低就同收银个中年女人落单,见佢完全冇写单,不过有重覆我地叫既野,咁就当左佢落左单啦。之后等左成5个字都冇野上,其他人迟入黎都有野食上,心谂实漏单啦。一问之外,果然系。结果得番20分钟要快快趣趣食埋佢,话之D野几好食都冇下次啦...讲番野食,叫左糖醋排骨同埋葱爆牛肉,两样都相对好食。糖醋排骨既排骨系新鲜炸完去上汁(所以侍应话迟左D上),而个汁又唔会一味死咸。葱爆牛肉个味亦较得相当好,系有少少葱比较生,不过整体都好好。豆浆饮得出有渣,都算有诚意既。个负评纯粹比个SERVICE,食物就几好啦,负责人睇到既话麻烦改善下啦!