这处除了打边炉,还可以吃鱼生.,他们的鱼生不是普通雪藏海产,而是将日式活鱼生挡成鱼生。都系讲返打边炉先,呢度叫得"小肥牛",当然要试佢的牛肉啦.,呢度最贵的牛肉反而吾系外国雪花肥牛(28元).,生牛肉剌身($19),而本地精选手切牛肉就最贵要(68元)。就试下本地手切睇下有乜咁好食。真系无叫错,非常好食,雪花肥花大家就食得多,雪花肥牛若然滚得太久,肉是会较硬的。但这处的本地手切牛肉滚得时间耐反而越淋越好食.,真系百思不得其解.,就问呢度的侍应系乜野牛同牛边部份.,佢地就讲佢地点解本地牛肉反而贵过其他雪花肥牛,就系佢地祗会用牛颈那部,而牛颈肉较嫩滑的部份才能用来做火㶽,特式就系滚得耐反而越淋越有口感。佢地话成只牛都可能得几斤靓的牛颈肉架咋。佢地话外面火涡店一碟要220至180架。仲话吾系间间有添。佢讲呢的我就吾识啦.,不过真系越滚越淋越好食就真。又叫左一碟杂菇(45元),真系好大碟.,里面有好多不同菇类(如瘦珍菇,朱肚菇,金菇.,仙冬菇.,etc..)打边炉食得肉多.,实应该食返的茹类中和下。一碟加拿大超大只生蚝(80元).,一碟有8只巨型生蚝.,其他地方(如日本珍朱蚝)滚得耐会收缩而变

一碟加拿大超大只生蚝(80元).,一碟有8只巨型生蚝.,其他地方(如日本珍朱蚝)滚得耐会收缩而变得较硬.,我滚贝壳类海鲜一定要全熟.,因为我是以卫生为首。但我地滚呢的加拿大石蚝就算15分钟都无收缩而变硬.,一样咁淋仲系非常鲜甜。一个人若食得4只呢的咁鲜甜既巨大石蚝.,肯定会饱左6,7成。

最后加一碟西洋菜(15元)。

还改说汤底.,我两叫了一个膳汤:北当归红祖花淍酒渴底(38元)。

酱油钱就每人10元。

找数是(38+68+45+80+15+20)x1.1=$276.1
每人都吾洗140元.,其他酒家个的什么78元任食.,但加埋酱油钱,茶介等左加右加咪又你要过100元一位.,而且特别系吾准叫.,除非加钱.,如加拿大巨石蚝同精选手切本地牛就无可能系自助火涡食到。再后送的生果盘系连埋呢度的特制盐一起送上.,西瓜同橙加埋呢度的盐一起食.,估吾到会咁甜!

总括呢讲.,呢餐火涡我非常满意,下次一定要试呢度的鲜海滑(50元).,精选牛肉丸包芝士.,同埋生打默鱼丸。