2022-05-05 456 浏览
是咁的!疫情很久,很少外出晚餐,看见朋友推荐的餐厅,图片吸引就立刻想试揾过几个ig post都见到好低食,所以就去左食晚餐!以下系本人立场意见,不喜请按上一首因无谂过要出page,所以无影过一张相餐汤得一种,白汤有啲洋葱丝,给几粒蚬仔肉,港式扒房白汤再cream啲,无咩味系有种cream味咁分:2.5/5 唔洗转酥皮,好嘥气烧牛脷有厚有薄,脷胎清得一般,味道可以,配菜黑醋汁浓厚,整体不错分:3.5/5大虾墨鱼汁意大利饭大虾鲜度叫可以,可惜上面放太多黑椒,有啲画蛇添足嘅感觉,意大利饭落咗好多cream,冇乜墨鱼汁味,里面冇咩配料好似有少少菇咁,cream感系好足,但真系冇乜墨鱼汁味,系用嚟加咗啲色咁,不过不失。分:4/5威灵顿牛柳非常之失望,首先一睇见块酥皮,就咁放喺牛柳上面就知出事,即系好似菠萝包咁,完全同威灵顿牛柳挂唔到上边,风干火腿,炒蘑菇,乜都冇都唔知点解可以叫威灵顿牛柳,其实唔系就咁放块酥皮上去就叫威灵顿牛柳,唔怪得早一日问佢使唔使留货,佢同我讲有好多,个威灵顿牛晚餐收费198 ,如果你真系食,我建议你搭多个站去食慢煮工房,佢𠮶个先至真正系威灵顿牛,其实我唔理喺旺角啲人食唔食得
揾过几个ig post都见到好低食,所以就去左食晚餐!
以下系本人立场意见,不喜请按上一首
因无谂过要出page,所以无影过一张相
餐汤得一种,白汤
分:2.5/5 唔洗转酥皮,好嘥气
烧牛脷
有厚有薄,脷胎清得一般,味道可以,配菜黑醋汁浓厚,整体不错
分:3.5/5
大虾墨鱼汁意大利饭
分:4/5
威灵顿牛柳
人食唔食得惯传统嘅口味,但系你就呃咗我依啲为咗食威灵顿牛嘅人,我直头想影低去问消委会
外加意粉𠮶啲呢都唔使加,冇乜味
分:1/5
整体来讲晏昼食个意粉系OK嘅,环境还可以啦,系个洗手间真系好一般般!
完!

仲有个鹅肝多士都唔使加,好鬼细件