2023-07-02
想食印度嘢嘅时候又唔想去重庆被推销轰炸再加上坐得舒服, 一定会谂起中环嘅 Chaiwala. 上嚟呢间餐厅如果唔识走捷径搭䢂嘅话就要有少少脚骨力。 行过大门已经畀佢嘅色彩吸引! 好多唔系入餐厅嘅人都忍唔住停步打卡🤭Pirata 集团认真计划呢间印度餐厅嘅装修, 一打开大门就好似行入咗一个异国世界, 充满咗印度嘅元素, 周围都系打卡位。 佢嘅食物menu好丰富, 除咗香港人一般钟意嘅印度菜必点以外仲包咗好多香港人少啲食嘅啲嘅出色印度菜式。 建议大家去到餐厅大胆尝试一定会有惊喜!除咗咖哩好食之外, 食物推介要食 chicken tikka, panipuri 同埋dosa 薯仔夹薄饼! 最后要推介嘅系佢嘅mango lassi, 酸甜度刚刚好! 感觉系新鲜芒果做嘅, 饮完一杯又一杯好开胃之余又饮到好饱🤭🤭🤭