2020-05-05
东涌嘅 Mansarover Indian Restaurant 系直到目前为止帮衬过最远嘅黄店,如果唔系行山路经,真系未必咁神心专登揾到去。呢间店位处偏僻,由东涌党铁站行过去要成半个钟,非常隐世,不过佢嘅姊妹店就颇为出名:荃湾嘅 BaBa's Station,系呀,即系 YellopenRice 介绍过𠮶间印度餐厅。呢度有个全日套餐好似几吸引,于是我哋叫咗 Pepperoni 六吋 Pizza 同埋传统牛杂菜咖哩配烤饼,另外又叫咗我最钟意嘅 Mango Lassi。 首先要赞下杯 Mango Lassi,奶味非常浓郁 ,好足料👍,芒果偏酸,正正系最怕甜嘅我喜爱嘅味道。Pepperoni Pizza 芝士丰富,饼底烤得又香又脆,唔知系咪喺个 tandoor 度烤出嚟嘅呢🤔?至于个咖哩牛就更不在话下,咖哩汁入面有多种香料,味道丰富,牛肉大大嚿,煮得又腍又入味,配埋块 naan 食,滋味一流🤤。小店虽然可以提供往返东涌站嘅接送服务,但系眼见成间舖家庭式经营,得几对手做嘢,所以大家如果真系想嚟帮衬,希望可以自己嚟,自己走,当做饭前饭后运动啦😆。