2024-08-25 673 浏览
朋友仔买左新车,去个morning drive. 黎到呢间粉锦公路既茶档叹个简单港式中餐。呢个位置真系唔揸车都几难到,亦吸引左唔少车友过黎。亦有唔少Fans远道以来。餐厅有室内、半露天和室外,半露天及室外位置设有风扇,夏天时都是可以的。而且用餐时有短时间免费泊车,吸引咗不少喜欢假日车聚嘅老友过嚟!第一次过嚟既我就先试左佢哋餐厅嘅餐牌推介先😋😋猪扒米粉肉质非常松软,肥瘦均匀,而且中层有少许油脂部分,令口感更为可口!猪扒包包身软,猪扒煎得香脆又多汁鲜嫩,加埋洋葱,呢个猪扒包我自己觉得比澳门🇲🇴嘅好吃!煎鸡尾包热度啱啱好,食到新鲜出炉𠮶种感觉,一个字正👍🏻热奶茶呢杯奶茶冇令我失望,茶底很浓,奶的比例调教得很好,令茶质更滑!热咖啡大大杯既即磨咖啡,浓郁,酸度刚好!好醒神!呢间茶座值得过嚟一试,无论是对于怀念港式风味的老饼,还是对港式饮食文化感兴趣的年轻人,这里都不会让你失望。价格合理,分量充足,加上地道的味道,让人感受到香港的饮食文化在这片土地上的延续。

第一次过嚟既我就先试左佢哋餐厅嘅餐牌推介先😋😋

猪扒米粉

猪扒包

煎鸡尾包
热度啱啱好,食到新鲜出炉𠮶种感觉,一个字正👍🏻

热奶茶

热咖啡
大大杯既即磨咖啡,浓郁,酸度刚好!好醒神!

2024-08-03
$80 (早餐)
  • 煎鸡尾包
  • 猪扒包