招聘中
薪金面议
12天前
$16,000-$19,000
月薪
餐厅: 千両 (MOKO新世紀廣場)
资讯:

2022-05-12 1457 浏览
千两呢间日本餐厅真系冇食过,今日突然屎忽痕就想试吓,结果又出奇好食㖞🫣🫣🦀日本松叶蟹甲罗烧伴锅,佢配咗个好似米通饭焦嘅嘢点住蟹膏一齐食,饭蕉唔会过窿,好脆爽口,蟹膏系超浓郁又多,食落真系啖啖蟹膏,咸度适中,绝对唔惹少😋😋🍄牛油焗杂菌,就算系一个菜佢都可以做到超正,里面有金菇,杂菇等,虽然睇落去好似好油腻,但佢嘅牛油溶化咗之后啲精华就俾啲菇吸晒,食落去有香浓嘅牛油味之余仲有好新鲜嘅菇味😆🐮牛肉冰见乌冬,虽然个名有个冰字,但呢款绝对系热食,汤既清澈度可以望到碗底,但又唔会淡而冇味,反而淡淡既牛味渗落汤度,又加上乌冬既烟韧同熟度刚刚好,衬托起一片片肥瘦均匀既牛肉,牛味超浓之余就好似入口即溶即感觉🤤🤤认真👍🏻👍🏻🦪时令活蚝-风雅 其实日本蚝我都觉得麻麻地,见难得有就试下,一见到佢个蚝系非常饱满,好似手掌咁大,配咗个酸酸甜甜嘅汁,因为平时其他蚝会用酸辣酱,柠檬去食,但系日本好似就会用呢种酱汁,佢唔会好重盐水味同铁味,所以呢个就系日本蚝嘅分别,食落去鲜味出晒嚟,新鲜到晕,配埋个酱汁一流😍😍🍣灸烧纹甲墨鱼配海胆酱,你会见到系有原只嘅细墨鱼,上面嘅海胆好新鲜,虽然佢唔系一片片嘅海胆嚟,但佢嘅浓度超高,

🍣灸烧纹甲墨鱼配海胆酱,你会见到系有原只嘅细墨鱼,上面嘅海胆好新鲜,虽然佢唔系一片片嘅海胆嚟,但佢嘅浓度超高,配埋一齐食真系唔错,我哋仲嗌咗六件寿司拼盘,佢每一款都做得好精致同埋好好食,虽然玉子寿司系一样平价嘅食材,但佢系厚切㗎,红红地𠮶一件就系吞拿鱼海胆鱼子寿司,佢嘅吞拿鱼系碎粒上,唔会有根,配埋海胆同黑鱼子一齐食真系一个绝配😋😋

总结嚟讲虽然千两呢一间日本餐厅俾人嘅感觉好似平价餐厅咁,但原来佢嘅食物嘅质素真系好高,所以价钱都会上升,贵于平就因人而异,但我就一定会再嚟😆😆