2019-04-24
平时系将军澳呢边觅食都好难拣,因为太多餐厅,将军澳、坑口、宝林都成堆,我地见呢间几多人食就试下~佢系日本餐厅嚟嘅,两间舖一齐crossover,所以你可以系一间餐厅食齐两间嘅嘢食,所以愈多人嚟食就愈抵玩😋烧牛舌第一样上到嘅菜式,呢碟有惊喜,本身谂住连锁餐厅应该都系普普通通,点知个牛舌一啲都唔韧,薄薄地,腍身得嚟咬落去有肉汁炸豆腐系日式餐厅成日会嗌嘅小食,外面会有层炸粉,入面就系滑溜溜嘅豆腐烧鸡翼两串及烧鸡软骨两串烧鸡翼外面烧得香脆,而肉质系嫩滑有肉汁,而鸡软骨亦唔会太硬或者好难咬~味噌拉面我自己几钟意食呢款拉面,个面条弯弯曲曲,食起嚟好爽口弹牙。个汤底个味噌味唔错,唔会过咸叉烧炒饭呢个炒饭外表平平无奇,但食落去好够味!叉烧粒亦不吝啬,每食几啖都有堆叉烧粒食物质素绝对对得住呢个价钱,如果想方便系附近就食到日本风味嘅餐厅,就可以去呢到啦~
烧牛舌
炸豆腐