2023-09-28
想帮朋友庆祝生日,但又唔想太大费周章😳就拣咗喺沙田嘅一间连锁西餐,之前都食过几次,觉得质素稳定,但都系第一次喺度庆生(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)。原条龙虾尾龙虾汁扁意粉(套餐+$68配)我哋叫咗二人餐,本身可以拣蛋包饭/青咖喱扁意粉,我哋就加咗钱转做龙虾汁扁意粉~个龙虾尾非常吸睛🦞啲肉都开好咗9成,就算有壳都完全唔使担心食得泶嫪(laau2 gaau6),只用刀叉都可以有仪态地轻松食到😎龙虾肉质爽口弹牙👍🏻味道就正常发挥💫扁意粉嘅量都几多,而且烹调时间啱啱好,软硬度适中😛。黑松露卡邦尼薄饼($138)呢间嘅黑松露系一块块咁上🤩睇落都几有诚意,但闻同食落嘅味道都冇想像中浓😣如果唔钟意「电油味」嘅朋友都唔使担心😂中间夹咗卡邦尼酱同埋烟肉,口感丰富~pizza中间有只蛋黄,可以撩开佢当汁,食落有湿湿地嘅感觉,而且比较有层次感。饼底表现中上,都算松脆,但最好一上枱就快啲食🫡如果唔系耐咗就唔够脆啦🤣。法国72%特浓朱古力挞.红莓脆脆($118)另外叫咗一份甜品,book位时冇mark系庆祝生日,去到先同职员讲都可以即时帮我哋加生日牌🥳仲会点埋蜡烛,仪式感十足!朋友见到都好开心~饭后甜品而言份量都唔细,我觉
另外叫咗一份甜品,book位时冇mark系庆祝生日,去到先同职员讲都可以即时帮我哋加生日牌🥳仲会点埋蜡烛,仪式感十足!朋友见到都好开心~饭后甜品而言份量都唔细,我觉得2-3个人share食就啱啦好。而且味道都好有惊喜,朱古力味非常香浓🥰有高级朱古力嘅感觉,口感超幼滑,有啲似好挺身嘅朱古力酱,配上酸酸地嘅红莓干唔会觉得腻,仲会有脆脆嘅口感😋个人都几推荐!