2018-04-23
餐厅位于中环既兰桂坊area,随时玩完去食或者食完再玩都得,仲要播哂Chain Smokers啲歌,啱哂各位party animals🤣 我地坐左系地下个层靠窗既座位,成个落地玻璃望到街外啲人行黎行去👯我哋嗌咗个二人套餐 ( $398 ),拣左双并炸鸡,柠檬柚子味同黄金咸蛋味,薯条就拣咗芝士薯条,同拣咗一个水冷面。另外叫左泡菜猪骨汤乌冬和烟肉年糕串。饮品就有柠檬梳打同埋甜橙梳打劲快手五分钟就上左第一款菜,芝士薯条新鲜热辣,条条都舖满芝士粉,个盘底都充满住芝士粉,芝士味极浓!咬落去外脆内软,好松化。钟意茄汁嘅朋友都可以问佢攞水冷面入面配埋泡菜,食落酸酸的劲开胃,啲冷面好烟韧,会成日觉得好似咬唔断咁😆 对于我呢啲咁钟意食烟韧嘢食嘅人特别正!黄金咸蛋炸鸡个味真系超咸蛋,啲鸡肉好嫩滑好易咬,个鸡皮超脆超香口,仲加左doritos薯片增加个口感柠檬柚子炸鸡都唔弱,成个味真系好fresh,甜甜酸酸地,仲有柚子皮咬下泡菜猪骨汤乌冬个汤底好浓味,自己钟意啲乌冬,因为都有咬口烟韧既,而家出面除左食乌冬既舖头之外,好少会有舖头既乌冬菜式会拣啲烟韧乌冬,值得推荐俾大家!烟肉年糕串加咗蕃茄酱同埋芥末酱,出面有
烟肉年糕串加咗蕃茄酱同埋芥末酱,出面有层烟肉包住,成旧野系煎香左再上,啲年糕煎到有少少脆皮,咬落去烟烟韧韧
嗌咗两款梳打都系生果口味,咁样可以食左炸鸡之后饮番杯清新啲嘅嘢饮,等自己开胃啲
有个位好搞笑,就系我跌咗筷子,然后望个店员嘅时候,咁岩佢都听到我跌咗就望过我度,两个对望然后我自己笑咗下🤣 跟住个店员就拎左筷子俾我啦,突然觉得好有默契🤣
如果都系两个人去食嘅话,可以唔使嗌咁多嘢食,我哋系想试多啲款所以先叫咁多,最后两个都满载而归🤣