2017-07-23 903 浏览
私房菜迷人之处在于佢地私隐度高,适合三五之己短聚一番,又唔怕被其他人骚扰到,且可尝到特色美食,一举多得。上星期我地就book左铜锣湾嘅“Secretland”,但需要提早两至三日,等佢地可以用合时令嘅食材,设计一下菜单,有D似日菜嘅Omakase.当日菜式有:南瓜汤………里面有D南瓜蓉,非常有南瓜香,又唔会太浓,恰到好处。虾多士……好脆口,且好有虾味,啖啖口感。木鱼丝鸭胸意粉……木鱼丝系日本菜经常会见到,无稔过加系意粉,效果都唔错,而鸭胸肉好软腍,鸭味好香,水准之作。杏仁绿茶布甸……绿茶味浓左D,可能绿茶粉多左少少,但都ok,布甸就好滑,杏仁味唔会太重,整体唔错。当晚大家欢聚左一个愉快嘅晚上,有一个私人地方,气氛灯光好柔和,大家都感觉好relax,再加上美食当前,一边倾一边食不过有时候个别菜式,烹调需时,但都ok嘅可以接受,下一次聚会大家都约好再黎"Secretland"

当日菜式有:

虾多士……好脆口,且好有虾味,啖啖口感。

• 虾多士
  • 南瓜汤