2018-11-13 91 浏览
去完人山人海嘅旺角购物之后,想揾一处地方静静地食个晚餐,就拣咗喺人山人海嘅西洋菜南街上面嘅Mini Friday 了。一入到去佢就送上小食开个胃先,脆脆地都唔错㗎。之后打开餐牌见到都有唔同嘅嘢食,有小食有扒有海鲜有意粉等等。就一于叫一味鸡,一味牛加埋餐汤同餐饮试吓啦。杂菜汤前菜除了小食之外,有这碗热辣辣既杂菜汤开胃,也是很不错的。烧黄油春鸡我相信佢嘅品种系法式嘅烧春鸡,见到佢既火候预得啱啱好,刚刚熟,一啲都唔会鞋口,这是一只成功嘅烧春鸡非常重要的一环。另外鸡调味得不错,咬落去都好juicy,推介! 岩盐烧牛脷另一样推介之选,估唔到佢配合得十分不错,牛脷绝对唔会太过硬或者太过咸,厚切大大件,大约七成熟,有牛味之余又有口感,正!冻柠茶最后送上餐饮一路食一路倾一路饮,悠闲地透过窗口望着下面街上匆匆忙忙的路人,相映成趣,成就了愉快的一餐。

餐前小食

杂菜汤
前菜除了小食之外,有这碗热辣辣既杂菜汤开胃,也是很不错的。

2018-11-11
餐前小食