餐厅: 陶源酒家
资讯:

餐厅: 陶源酒家
资讯:

2024-12-08 0 浏览
谂住生日食个开心大闸蟹 千挑万选选拣咗呢一间 相约朋友6:30 但朋友未到 服务员好好 邀请我入座等 开定香片等 其后大约15分钟友人到咗 我哋率先每样蟹试咗两只先 一嚟到都呆咗,从来未见过咁细嘅大闸蟹 只大闸蟹BB 应该有1.5-2两 (实物超级细)喺细size就算啦,可能都好食😌 一打开清蒸𠮶只味道有两至3分 睇你好唔好彩 有啲可能多膏少少 有啲就冇乜膏 大闸蟹味道偏淡 花雕嘅唔觉有花雕味 唔明点解有啲评论话盐焗好食 盐焗一打开嘅味道好奇怪,甚至有D系死嘅 完全冇膏 打开仲要臭 臭到不得了 总结 如必要真系嚟到建议清蒸 起码系热🫢 环境方面: 有蚊滋,又有蚊 卫生环境普通服务方面:本身谂住透过某平台订飞,但系呢个日子订唔到,所以上网询问服务员招话俾小笼包我哋,但系嚟到话要加钱 后来我哋讲清楚 佢完全冇回应 就走咗 🤷🏾 ????(但其后都有送过嚟) 另外带咗一支酒过嚟 开瓶费$100 同意亦都冇问题 但系叫服务员来红酒杯 服务员态度觉得要求红酒杯好奇怪??? 多次反问 要红酒杯? 其他熟食反而味道唔错 包括豆苗 炸豆腐 可能食其他套餐会好啲,但系如果食大闸蟹放题就唔建议
谂住生日食个开心大闸蟹
千挑万选选拣咗呢一间

相约朋友6:30 但朋友未到
服务员好好 邀请我入座等
开定香片等

其后大约15分钟友人到咗
我哋率先每样蟹试咗两只先

一嚟到都呆咗,从来未见过咁细嘅大闸蟹
只大闸蟹BB 应该有1.5-2两 (实物超级细)

喺细size就算啦,可能都好食😌
一打开清蒸𠮶只味道有两至3分
睇你好唔好彩 有啲可能多膏少少
有啲就冇乜膏 大闸蟹味道偏淡

花雕嘅唔觉有花雕味

唔明点解有啲评论话盐焗好食
盐焗一打开嘅味道好奇怪,甚至有D系死嘅
完全冇膏 打开仲要臭 臭到不得了

总结 如必要真系嚟到建议清蒸 起码系热🫢

环境方面:
有蚊滋,又有蚊 卫生环境普通

服务方面:
佢完全冇回应 就走咗 🤷🏾 ????
(但其后都有送过嚟)

另外带咗一支酒过嚟 开瓶费$100
同意亦都冇问题

其他熟食反而味道唔错
包括豆苗 炸豆腐

可能食其他套餐会好啲,但系如果食大闸蟹放题就唔建议
(全自费不是试食)