2008-12-18
一路都以为所有macaroon都系得个甜字, 以为只只色都系一样味,因为行过有macaroon卖既shop,妈咪都会话:得个甜字架咋好睇唔好食架几年前试过某酒店既macaroon之后, 我更加认同妈咪讲得好岩不过, 食完jean paul既macaroon, 我完全改观了哈哈 原来macaroon都可以好好味架=)买左6只味, 全部都好松脆, 夹心好厚!!! 未至于甜到好夸张姐, 我咁钟意食甜野, 甜度对我黎讲非常适合*Rank according to my favourites:Honey最钟意呢个, 第一啖入口, 有微微既honey味, 但honey味好快就无左,因为夹心系厚厚既朱古力, 完全盖左honey味呀, 但系食食下, 阵honey味又出返黎了, 好好味*记住一定要细细啖,慢慢咀嚼, 咁先食得出honey味啊=)Dark Chocolate好厚既朱古力夹心, 好滑,但朱古力味无想像中咁浓郁, 同埋唔知点解有少少酸?对呢个期望过高, 有点失望, 但佢都系好味既=)Caramel朱古力焦糖夹心, 无其他夹心咁滑, 亦系咁多款之中最厚实既夹心厚实得黎…可以话有少少烟烟韧韧虽然C
哈哈 原来macaroon都可以好好味架=)
买左6只味, 全部都好松脆, 夹心好厚!!!
Honey
因为夹心系厚厚既朱古力, 完全盖左honey味呀,
但系食食下, 阵honey味又出返黎了, 好好味*
记住一定要细细啖,慢慢咀嚼, 咁先食得出honey味啊=)
Dark Chocolate
好厚既朱古力夹心, 好滑,
但朱古力味无想像中咁浓郁, 同埋唔知点解有少少酸?
对呢个期望过高, 有点失望, 但佢都系好味既=)
Caramel
朱古力焦糖夹心, 无其他夹心咁滑, 亦系咁多款之中最厚实既
夹心厚实得黎…可以话有少少烟烟韧韧
虽然Caramel味唔重, 但甜度适中, 味道都唔错=)
Raspberry
夹心好香raspberry果味, 酸酸甜甜, 几钟意=)
开心果
都系朱古力夹心, 有少少开心果味, 不太甜
我本身就唔太钟意开心果既, 买佢系因为一个好白痴既原因
系因为佢个皮系绿色既!!! Wakaka,唔见有青苹果味,唯有买佢啦
主要系想衬靓d色, 咁样又红又黄又绿影相先靓靓嘛^^
朱古力茶
哈哈, 阵味好怪, 奉劝大家唔好买呢个味!!
同样系朱古力夹心, 但系同其他既味道系差天共地
食唔出茶味之余, 朱古力味好怪好怪, 唔讲都唔知系朱古力
彼悔无买到Coffee味>O<!!! 白白浪费左一个quota了
哈哈哈哈哈哈哈哈 试左6只味真系非常满足
Jean Paul macaroon既size比一般既细, 亦因为咁所以唔觉得漏
同埋呢, 我系买黎同Dadi Mami一齐分享既!!! (无啦啦孝顺左-V-)
所以每个味都系切开3分1 share, 我认为咁样share系最好既!!!
如果唔系自己一个点可以一次过试晒咁多只味呢??
Service嘛, 3个sales, 无人serve我, 可能以为我系妹妹仔唔会买挂
我睇左好耐, 个女仔只系讲左一句野, 话我听新返左无花果味
哈哈, 虽然$15一个系有d贵,
但谂返…Godiva朱古力一粒都唔止15蚊啦系咪先
下次要试埋Jean Paul既朱古力!!!
仲有好想试埋LGB同LaMaison既macaroon啊, 比较一下嘛=)