2020-04-06 2224 浏览
姐夫家姐请饮茶,不过疫症下外出饮食亦要格外小心,今次姐夫选择嘅中菜馆真系令我食得安心,唔止环境阔落,枱同枱嘅距离够大,而且食用餐具会浸喺100度热水里面,客人嚟到先设置,确保干净。职员带我哋去到落地玻璃前嘅餐枱,窗外嘅海景真系令人感觉舒适,可惜今日嘅雨又雾遮挡咗一半。食物方面味道唔错又足料,卖相精美,而且笼笼都出紧大烟,好新鲜。服务方面职员有礼有笑容,而且午巿正价食品有8折,环境服务品质嚟讲性价比几高。笋尖原只鲜虾饺,粒粒都饱满,虾肉爽口,皮唔厚,夹起亦无烂,唔错。沙巴鲜虾烧卖皇,大大粒,涨卜卜,几好。不见天韮皇鲜虾肠粉,每件肠粉都有粒大虾仁,肠粉几滑。香滑马蹄牛肉肠粉,呢个我觉得牛肉太淋,味有啲怪。凤梨咸水角,好可爱嘅造型,咬落去又热又软糯。芋丝脆春卷,新鲜炸起,好香脆。豉蒜蒸新鲜排骨,排骨新鲜肥瘦适中,入口有少少油润感,好味。酱皇豉蒜蒸凤爪,凤爪够入味。高汤花胶瑶柱灌汤饺,有块胶同蟹柳喺面好养眼。椒盐鸡软骨,炸得几好,够脆,又唔会太干太硬,好味。海蜇熏蹄,熏蹄够厚,味道可以无特别。养颜红枣糕,唔黐牙唔会太甜,唔会有胶嘅口感。招牌奶皇千层糕,好松软,有奶皇味及蛋香味。
姐夫家姐请饮茶

沙巴鲜虾烧卖皇,大大粒,涨卜卜,几好

不见天韮皇鲜虾肠粉,每件肠粉都有粒大虾仁,肠粉几滑。
香滑马蹄牛肉肠粉,呢个我觉得牛肉太淋,味有啲怪。

凤梨咸水角,好可爱嘅造型,咬落去又热又软糯

芋丝脆春卷,新鲜炸起,好香脆

豉蒜蒸新鲜排骨,排骨新鲜肥瘦适中,入口有少少油润感,好味

酱皇豉蒜蒸凤爪,凤爪够入味。
高汤花胶瑶柱灌汤饺,有块胶同蟹柳喺面好养眼

椒盐鸡软骨,炸得几好,够脆,又唔会太干太硬,好味

海蜇熏蹄,熏蹄够厚,味道可以无特别。

养颜红枣糕,唔黐牙唔会太甜,唔会有胶嘅口感

招牌奶皇千层糕,好松软,有奶皇味及蛋香味

2020-03-28