2019-08-26
虽然大少嘅卖点系食烧味,不过亦都有小菜,逸东邨嚟嚟去𠮶几间茶餐厅,间间都不断退步,虽然叫小菜跟例汤白饭,价钱唔平,但至少你要煮得好食先值回票价既款式系几多嘅。。。今次叫咗豆豉鲮鱼油麦菜:呢条算系唔差,油麦菜依然青脆爽口,豆鼓鲮鱼份量十足,不太咸,但偏油,味道刚好。跟住就系鼓椒炒蚬,图片卖相几好嫁,不过好多都唔开口,而且有啲得个壳,扣扣减减可能只系得十几粒蚬肉仔。。。不过味道系唔错,成碟入边得两三只死蚬,够镬气!蚬肉渗透着青红椒嘅味道,洋葱甜而不辣,不过衰在配菜比主菜还多。跟住就叫咗个鱼香茄子煲,呢个咁嘅煲睇相都知咩料啦!鱼香茄子最紧要走油,如果唔系出到嚟会变咗一pat野,唔入味之余,卖相都唔会吸引佢仲够胆死将啲猪肉碎馺熟咗再捞埋一齐,傻嘅都食得出啲猪肉系馺嫁啦,鞋飒飒白雪雪无味道,要鱼香冇鱼香!啲茄子仲要系臭嘅!有宿味,同佢讲之后佢拎黎闻左下已经知咩料话叫我地换其他𩠌。比个近镜睇下,成六十蚊个𩠌你好意思hea 煮最后换咗中式牛柳,味道系唔差嘅,始终系条配好嘅酱汁,酸酸甜甜几开胃,牛柳薄切容易咬,不过就炸得太耐,外面皮够浓,同埋好油
款式系几多嘅。。。
今次叫咗豆豉鲮鱼油麦菜:
比个近镜睇下,成六十蚊个𩠌你好意思hea 煮