2020-02-15
好耐无去圆方,今晚情人节想食辣野,一谂就去返以前住九龙时成日去的店,今晚只有一半枱坐左客人,叫左辣子鸡,宫保虾球,稻丁炒饭,炸馒头,热豆桨辣子鸡 - 从前我好钟意食,但今晚每件鸡都整到好大旧,炸桨好厚,有d仲好似麦乐鸡咁大件,连我喜欢的花生都唔见左,又唔够辣,麦当劳的炸鸡真系仲好味宫保虾球 - 好耐先到,睇相好吸引, 上枱好失望,虾粉桨太厚,d酱汁在碟底部,炸虾还炸虾,虾完全无沾到酱汁,完全食紧两样野,系因为惊炸桨淋哂?腰果同花生完全唔夹个菜,唔知点解要加入去炒饭 - 目测比以前细碟,虾少左,我记得配料比从前不一样,但味道还可以炸馒头 - 今晚最好味,外脆内软,热辣辣,好好味热豆桨 - 我个人认为暖都讲唔上,只系比冻暖少少,不过温度系好个人,呢个我唔评论了服务及环境都系唔错 - 因为疫情,主动提供公筷、干湿纸巾,呢d都系以前无唔知系咪因为有内地厨师返唔到香港所以质素差左咁多?我仲会俾多次机会再试,不过要等疫情好转后先会再去了
炸馒头 - 今晚最好味,外脆内软,热辣辣,好好味