2024-11-11
作为台风忠实粉丝,一路帮衬咗好几年食过咁多次,真系香港食过最top嘅拉面店,但好可惜近期拉面质素真系差咗好多。拉面汤底太稀,无咗以前浓而唔咸嘅味道,拉面面底都变咗另一款,粗幼明显变咗,无咗以前嘅口感,叉烧无熏过𠮶只香味,似就咁普通猪肉。第一次系食完觉得失望兼唔想再食佢晚市拉面最近决定比多次机会食沾面,庆幸沾面质素无点变,面汁好浓好香,面底无变,仍然系好好味!但变相呢次体验要评论嘅系店员质素以往食开都见到个识讲日文女店员,服务态度好好,即使可能做得几攰都唔会摆个样出嚟同人讲唔想再serve人,令我对餐厅一直有好好嘅印象但今次见到个金金地头发嘅男店员,明显feel到佢好唔愿serve客,又向厨房员工高谈阔论某d客人几麻烦,又类似话4点半唔想再有客(可能就嚟完沾面section?) 其次系放低碗面,客人有少少阻住咗佢,佢唔出声企喺到expect客人自动自觉让出位置,又无啦啦喺客人食紧野𠮶阵,唔出声伸手入去放低下一位客人所需嘅点餐纸老实讲,咁样都几赶客😅知道请人难,但我谂都要认真谂下点维持原本嘅服务同食物质素先留住到客人了
但变相呢次体验要评论嘅系店员质素