2019-05-26 89 浏览
近年挂住“冰室”名号开既食店越黎越多, 而偏偏又好受大众欢迎, 有d冰室仲长期排队添, 依间皇冠冰室唔系话开左好耐, 系佢新开既时间黎食过觉得唔错后就间中黎开饭。哩间冰室食物种类好多, 中式小菜, 泡饭到西式沙律, 铁板餐等等都有。今日拣左佢既是日晚餐, 黑椒薯仔牛柳粒卖相唔错, 碟头大我谂女仔细食d 2个人share都得。味道ok合格, 但无话特别出色。常餐茄牛通依个茄牛通汤底好浓, 鲜牛份量唔姑寒, 牛油多士烘得几好。另外想提既系开业无耐个排都唔错, 但而家服务同卫生都越做越差, 伙记全部靠嗌黎沟通, 真系好嘈, 但见到佢地明明配备左walkie talkie另外就系d枱都总会有上手既食物渣/渍, 伙记只系求其抹一抹枱上可见既垃圾, 但其实坐低左就会见到仍然系污糟, 地下都会有垃圾, 总之清洁方面有d求其啦因为佢慢慢退步紧所以而家都越黎越少去哩度食饭啦, 开业时做到点解而家就做唔到呢~ 希望佢改善番, 咁先长做长有呀。
今日拣左佢既是日晚餐,
黑椒薯仔牛柳粒

常餐茄牛通
依个茄牛通汤底好浓, 鲜牛份量唔姑寒, 牛油多士烘得几好。