2014-12-29 377 浏览
雪耳猪骨汤,是日例汤,味道唔差架㖞,只系外卖唔够热啰。旧雪耳有成个碗咁大呀,真夸张!鸡鹅饭加咸蛋,原本系切鸡髀烧鹅髀饭加咸蛋架麻,叔叔话要过百蚊,咁贵?!公司比钱点肯过我﹗依家仲要比骨杉杉无肉食鸡翼我,阴功 ﹗好采味道质地都好满意。鹅肉味道香浓,肉质细嫩多汁,唔错唔错。咸蛋高质,出晒黄油,捞饭无得顶!我叫左 8 个饭其中 4 个都有鸡,点解全部都系鸡翼呢?干鞋口感又味道平平,no good!如果唔系再兴烧腊休息都唔会走过黎喜喜买饭,再兴平靓正又好食,双髀饭七十蚊有找架 ﹗每年只有两三次黎湾仔会展攞 show,其中可能只有一次能够去再兴买烧味饭食,但居然星期日休息呀 ﹗我仲长途跋涉行到身水身汗,点知买唔到,局住去对面喜喜买,但双髀饭要过百蚊呀 ﹗唯有放弃,转买普通烧味饭啦。我地都系想食餐好少少,开心啲啫 ﹗平靓正既再兴双髀饭都只系六十蚊有找乍。

雪耳猪骨汤
鸡鹅饭加咸蛋
2013-09-15
10 分钟 (外卖自取)
  • 咸蛋