2018-04-16
要享受一个轻松又好味嘅Brunch, 脑海里就出面呢一个地方身处工厦嘅呢一间以球类为主题嘅餐厅, 占地甚广, 坐位空间宽敞, 无间断播放住球赛频道, 波迷至爱安排坐系窗边位置, 自然光透入玻璃窗中, 有冷气又见到阳光, 喜欢嘅仲可以到户外用餐区, 享受无拘束气氛午市套餐有几款食物选择, 价钱最贵都系百几蚊未试过呢度嘅炸鱼薯条 ($98), 套餐上有佢名字, 咁就造就左今次嘅初遇! 三条唔细条嘅炸鱼炸至金黄色, 用刀叉切开时已听到"咔嚓"声, 炸到外皮脆内鱼肉嫩, 炸酱唔太厚, 比例1:3, 点千岛海鲜酱汁一齐食, 无得输㖞!仲有呢客安格斯牛肉汉堡 ($128)简直性价比相当高, 一大个安格斯牛肉汉堡仲有一篮薯条, 够晒邪恶安格斯牛肉汉堡成个拳头咁高, 材料有2块汉堡, 2片芝士, 烟肉, 生菜及洋葱, 一口真系无法咬得晒! 汉堡超Juicy, 唔会一咬即散开, 烟肉嘅咸香及油份, 为呢个汉堡再加添几分罪恶感~薯条虽然好食, 但理智叫我系时候收手, 因为.........................佢嘅出场散叫呢客海鲜扁意粉 ($168), 卖相吸引又够份量, 海鲜类包括有青口,
午市套餐有几款食物选择, 价钱最贵都系百几蚊
散叫呢客海鲜扁意粉 ($168), 卖相吸引又够份量, 海鲜类包括有青口, 鱿鱼, 带子, 虾及鱼块! 每款都食得出本身味道, 最喜欢只虾, 大只之余又够弹牙, 已除了壳, 进食时相当方便又易入味!
扁意粉口感软硬适中, 每条都被酸甜蕃茄酱汁包围住, 减底淀粉质嘅腻感, 最终可以全碟清晒..........哈..哈.....!
餐饮加$20转饮呢杯Cappuccino, 岩饮嘅口味要好好记住, 呢杯就系啦, 奶泡香滑, 咖啡味适中, 完餐时慢慢享受呢杯咖啡, 假日就是要慢下来...................