2025-01-23 283 浏览
今日,我约客户去咗位于鲗鱼涌嘅幸圆餐厅享用晚餐。呢间餐厅系主打日本餐,环境优雅,气氛宁静舒适。我哋点咗几款菜,首先嚟佢哋嘅烤香茅椰青西班牙五花肉,呢款猪肉经过特别调味,烤得外脆内嫩,香气扑鼻,真系令人食后回味无穷。我仲叫咗脆皮半熟鸭胸配奶油胡椒汁。个鸭肉色泽金黄,外皮酥脆内里肉质嫩滑, 搭配上浓郁嘅奶油胡椒汁,口感丰富。佢嘅嘅鱼虾蟹好多士超好食!新鲜嘅海鲜经过特别处理 ,炸得金黄酥脆,每一口都充满海鲜嘅鲜甜味一定要叫嘅烧八爪鱼配蒜味味增蛋黄酱, 八爪鱼经过精心烧烤 搭配上蒜味味增蛋黄酱,鲜味与浓郁味道完美结合,令人惊艳。幸圆餐厅嘅晚餐体验非常满意,不仅食材新鲜精致,每一道菜都烹饪得恰到好处,服务亦非常周到。适合各种场合,特别是商务宴请,因为个环境好宁静,好体面。