同朋友于康怡个边睇完戏后,就过黎太古城中心*Sensu*食晚餐😋,好在于openrice预先订左位,咁就唔驶等直接入座了,餐厅以露营木系风格,虽俾安排系角落坐,但环境都开扬唔焗促😌。So Smooth $58👍呢杯(红色)原先以为会好伏,番茄汁+百香果糖浆+椰子水+桃,但饮落酸酸甜甜,与朋友叫一枱野食都好在有佢解济先可清碟。蓝蝶花香芋奶茶配寒天$48韩式泡菜黑豚肉薄饼$148👍超足料嘅薄饼,薄薄的饼底配埋泡菜+豚肉一啖啖咁食都唔会觉得好济,几开胃😋。Oppa辣炒八爪鱼荞麦面$148荞麦面配埋汤汁都较淡味,好在八爪鱼够辣,配埋食先okay~蒲烧原条鳗鱼黑咖哩蛋包饭$168鳗鱼都好大条😅,配搭黑咖哩食其实都几夹吓,冇违和,但条鳗鱼都好多细骨,食时感不方便。马卡龙鲜啤梨挞$88👍啤梨挞饼底夹住啲蛋糕,食落去又唔会话好死甜,与朋友都觉得呢个几好食😄因系openrice预先订左位,食够$500就有8折优惠。食物质素几好,店员服务态度好好,值得与朋友揾次再黎过黎食。

[期间限定]So Smooth $58👍
[期间限定]蓝蝶花香芋奶茶配寒天$48

[期间限定]韩式泡菜黑豚肉薄饼$148👍

[期间限定]Oppa辣炒八爪鱼荞麦面$148
荞麦面配埋汤汁都较淡味,好在八爪鱼够辣,配埋食先okay~

蒲烧原条鳗鱼黑咖哩蛋包饭$168

马卡龙鲜啤梨挞$88👍