适逢家母生日,所以就约咗佢食晚饭,本身谂唔到食咩,但喺朋友推介下就同拉咗妈妈过嚟请佢食Pici。妈妈本身𠮶日要返工,而我又得闲,所以我就自己一个人嚟咗攞位先,同埋顺便同啲工作人员讲话系想Celebrate 妈妈生日🤣🤣佢哋都劲配合肯帮我预备Suprise,至于Surprise 系啲咩就迟啲再讲😋😝😝野食方面,我哋嗌咗Dinner set for two ($438)喺上Starters 之前佢会俾一袋法包俾你,都几香同脆😂我觉得几好食,但家母就好似唔系咁钟意🥹Starters: Burrata Cheese我觉得佢个Burrata Cheese 做得几唔错的,旧Cheese 奶味好香浓,而且口感好绵密,加埋,食多几啖可能会觉得好肥腻,有少少饱,但食返佢个火箭菜苦苦地又会中和返𠮶种饱济嘅感觉,整体上嚟讲唔错唔错。Main:1. Pappardelle Beef Cheek我觉得佢个牛面颊肉牛味好重,系我钟意嘅牛味,但系肉质方面我就觉得佢老咗少少,好黐牙同埋有少少韧,但系都尚可接受。而佢个bolognese 就好有咬口,几特别,食得出系手工做嘅意粉,同出面买嘅唔一样。2. Chitarra

Starters: Burrata Cheese

Main:
1. Pappardelle Beef Cheek

2. Chitarra King Prawn (+30)
呢个系家母叫嘅,根据佢嘅描述,佢话个虾唔系太新鲜同埋煮太耐😂😂然后个海鲜汁酸酸甜甜咁几好食㖞,然后话意粉都唔差。不过佢唯一Complain嘅嘢就系觉得个份量比较少😓😓😓几啖食完㖞⋯⋯((可能佢比较大食

Dessert
1. Tiramisu
佢哋嘅Tiramisu 真系几好食!友人推介我一定要试佢哋嘅Tiramisu。食落又真系几唔错XD唔会太甜,而佢嘅咖啡味又几出,口感又绵密😝不错不错。而且我唔钟意酒味!佢呢款冇乜Xd 所以我几钟意。

P.s. 我有嗌到佢哋两杯Cocktails🤡但Errr唔太好饮,所以就唔特别讲了

佢哋Service 都唔差!会主动帮你影相,同埋送咗张即影即有俾我😂😂你同佢Request嘅话仲可以帮手画碟😂😂😂😂整体嚟讲我觉得系一间野食唔太差,但Service 几好嘅一间餐厅,啱同朋友庆祝生日嘅时候嚟~