2019-09-30
1938 浏览
听过老坑火锅呢个大名好耐但一直未有机会试,难得book 到位,house warming 完朋友后就一齐黎打边炉!我地有成十个人所以拣左两个汤底:"驰名蕃茄蟹汤底"同埋"沙嗲汤底"个人觉得个沙嗲汤底调味调得好亦够浓,同其他餐厅既hea沙嗲汤底唔同而朋友就好欣赏蕃茄蟹汤,系咁饮d 汤!野食方面都嗌左好多野,配料同小食都好新鲜好味,以下会介绍几样最有印象既:呢度既牛肉好有牛味,肥瘦适中,打边炉一流!蔬菜方面第一次学识用芥菜黎做配料,呢度既芥菜好甜好fresh 好爽脆,very impressive小食方面个卤水鸭舌好正,送酒一流,不停encore最后我地仲嗌多左个煲仔饭,朋友们都盛赞d 饭煮得粒粒分明, 又有饭焦, 系佢地食过最好味既煲仔饭(无夸张)其实老坑既位置有d难揾,同埋因为受欢迎既关系好难book但佢真系我系香港打过咁多次边炉以黎最正既一间,一定会再帮衬!
而朋友就好欣赏蕃茄蟹汤,系咁饮d 汤!
呢度既牛肉好有牛味,肥瘦适中,打边炉一流!
小食方面个卤水鸭舌好正,送酒一流,不停encore
其实老坑既位置有d难揾,同埋因为受欢迎既关系好难book