2021-08-15
今天放假,和老婆去了数码港行左一转,行到咁上下有少少肚饿,即刻上openrice 揾下有咩好食,最后决定搭58号小巴去坚尼地城食呢间Pici。之前都同老婆试过上环间餐厅,环境同食物质素我地都好满意,一于试下呢间坚尼地城分店喇~去到门口,讲低我地电话号码,佢已经知道我叫咩名,可能系之前喺上环𠮶间食过佢有储低啲资料。我地点左个Weekend lunch set,每位人头HK$248, 包二个starter、三个意粉同埋一个dessert。有某啲starter/ pasta要加多少少钱,譬如我哋一致赞赏嘅Tagliolini Truffle就要另外加$25。跟住我地咁啱又坐喺望位厨房嘅bar 枱,可以透过大玻璃望到入面煮食嘅情况,我见依家越黎越多餐厅都兴呢种方式,一黎可以畀你知道成个煮食过程,同时间你对食物卫生都放心好多,所以我系几钟意呢种setting。呢餐食老婆大概讲左10次好味,所以应该真系好好味。间餐厅无收+1服务费,小费系酌量自己畀。啲waiter waitress 都经常性行埋黎问你 is the pasta good (当然未必个个都咁钟意),好礼貌之余又咁好食,咁最后我地都有
呢餐食老婆大概讲左10次好味,所以应该真系好好味。
间餐厅无收+1服务费,小费系酌量自己畀。啲waiter waitress 都经常性行埋黎问你 is the pasta good (当然未必个个都咁钟意),好礼貌之余又咁好食,咁最后我地都有畀小费鼓励一下~