2016-07-04 215 浏览
7月1日基本上冇事会值得我庆祝,不过难得连续三日放假,食完lunch后就饮返一杯贺一贺佢吧Fruttato Gelato 地理位置其实不错,同新宝戏院亦只系一街之隔,开放式设计令客人可以睇到食品既制作过程,望落都知呢到既卫生状况良好,绝对安心食用。食物既种类呢到唔算多,除左以上既雪糕同饮品之外,仲有手工雪条同鲷鱼烧。彩虹王子 $32一见到呢个名我就谂起孔雀王子元彪,当然两者完全冇关系,其实彩虹王子即系菠萝梳打,一大杯都只系$24,最底层系菠萝味糖浆,要同梳打搅匀先好饮,梳打超级多气,而且仲有黑珍珠粒粒增加口感。但我好傻咁加左$8绿茶雪糕,即系生果味饮品同奶味雪糕其实有少少唔夹,如果我改做芒果味雪糕效果应该会更加好。坐o系铺头饮野既时候忽然问到好香蛋味,八卦一问店员到底系咩黎,原来系有客order左雪糕鲷鱼烧,下次要试下!
彩虹王子
彩虹王子 $32