2014-05-24 3811 浏览
好耐之前黎过, 听朋友讲MENU已经唔同左。难得黎到上环,上黎拜访下先。今次试左另一杯抺茶hot drink,有栗子系入面,几特别,味道都系觉得麻麻地。虽然食过抺茶心太软,但绝对值得为左未试过既友人再食多次。一切开,D抺茶浆涌出黎,蛋糕焗到外层少脆,内里湿润,连埋流出黎既浆一齐食,一放入口觉得好幸福好满足 抺茶味超浓,浆好结,但绝对唔会觉得溜,只带微微既甜。再食一啖云尼拿雪糕,有刻好想世界停在这一分钟 上次黎觉得雪糕融得太快,今次好似解决左融得快既问题。Sizzling Brownie,用铁板上好特别,连埋个茶杯仔装住抺茶。一淋上去,''zaaaaa''.... 抺茶系铁板上面滚,而且云尼拿雪糕少少融,好靓 又系好浓既抺茶味,挥发左水份既抺茶变得结左,配埋brownie,味道一流。铁板热力令到brownie个底脆左,加多重口感。只可惜,一人一啖,好快就食完lu。Angel Cake,蛋糕好湿润好软熟,表面既cream好滑好light,最重要系抺茶好出 3样入面感觉最light系angel cake,但抺茶味绝对冇因为咁而少左。甜品比之前更出色,下次黎都系净系叫野食,唔饮野。坐左好耐,过

虽然食过抺茶心太软,但绝对值得为左未试过既友人再食多次。
抺茶心太软
 上次黎觉得雪糕融得太快,今次好似解决左融得快既问题。
sizzling brownie
Angel Cake

甜品比之前更出色,下次黎都系净系叫野食,唔饮野。坐左好耐,过左个好悠闲既下午。

抺茶心太软
sizzling brownie