2024-01-29
上次去咗间越南餐厅,呢到啲料理真系得令到赞叹声不断!首先饮品,桂圆茶甜度啱啱好,啖啖桂圆肉,滋味真心正!🥤菠萝梳打又爽口,新鲜菠萝肉好多,饮一啖感觉少少凉风吹过噃。嚟到经典小吃,无骨凤爪口感灵灵地,一啖咬落去弹牙得嚟又不会太韧;软壳蟹米纸卷内,蟹肉鲜美多汁,外层米纸滑嘟嘟,啖啖爽口。🦀香茅串烧牛肉,真系香茅味十足,肉质又嫩滑,完美炭烧香气扑鼻,啲鸡串烧就更加无得顶👌,肉汁保存得好好,食落超级满足。唔得闲,当然要嚟个快手贴肚,试咗猪扒拼鸡翼饭,个猪扒好够香,而𠮶啲香茅鸡翼,皮脆肉多汁,真系犀利到喇叭声📯。最后,唔提越式猪扒法包真系对唔住自己,粒粒香茅猪扒加上清新嘅配菜,夹入松脆包中,咬落美味就流晒出黎!食完呢个,肚腩都话我:今晚食好啲啦!下回都一定要再嚟,试多啲啲汤粉同小食!🍜🥢