2019-08-17
美孚好去处㖊晚同老婆及家人一行六个大人去左饶宗颐文化馆入面既西餐厅House of Joy食晚饭, 餐厅内梳化櫈蓝白配搭得几靓, 环境唔错。坐低后我地叫左好野食, 法国泥蟹汤, 烧牛肉沙律, 意大利托托蚬配昆布汤, 烧日本鲍鱼配墨鱼汁烩意大利饭, 烤西班牙乳猪配白兰地蜜糖牛油汁, 澳洲M5和牛斧头扒, 烤原条比目鱼, 朱古力心太软及梳孚厘. 各人饮左个泥蟹汤先, 个汤好重味, 唔算漏. 之后个烧牛肉沙律都唔少牛肉, 但有少少多油左. 个意大行托托蚬就好厚肉, 个昆布汤都好正饮埋. 鲍鱼墨鱼汁烩意大利饭好正, 鲍鱼烧得好好味, 不过食完一定要抺咀. 个乳猪皮脆肉嫩, D唔使配菜都好味. 斧头扒5成刚刚好, 好重牛味, 抵食. 条比目鱼都好抵食好大条. 梳孚厘唔算太甜刚刚好, 心太软就唔算出色.