2023-10-25
🩵一直都好钟意位于湾仔嘅Crust ltalian💙因为气氛实在太好🤣💓环境又靓上星期三同星朋友去Crust ltalian食饭,💙意外发现佢地逢星期三6pm-10pm有Lady's Nights💃🏻💃🏻🍻🥂除咗酒系Free flow之外,连 finger foods都系🥹🥂$150 for open bar free flow🥂🍖$100 for unlimited bar snacks🍢可以选择嘅食物种类都好多个日我去食就有mini pizza🍕, carprese, 🍢烧鸡串, 哈密瓜parma ham🧀, 炸薯泥丸🍠, 炸橄榄丸, 炸nduja🍡同埋baby sardine🐟..其中我最钟意嘅就有烧鸡串鸡肉烧得唔会柴 仲好有肉汁 而且腌制得辣辣地好惹味 再配上灯笼辣椒片增加口感 都几好味烧八爪鱼将大型八爪鱼腿切得大小均匀然后烤熟 食入口有超级新鲜既味道同一啲香料既味道 超级好味 仲有啲薯仔块都烧得好好味 我食左起码五串🤣🤣🤣🤣炸ndujanduja 系义大利一种辣肠 呢味小食就系用nduja做馅料然后外面同样炸得好松脆 nduja好惹味 而且够晒辣baby sardine细细条
因为气氛实在太好🤣💓环境又靓
上星期三同星朋友去Crust ltalian食饭,
💙意外发现佢地逢星期三6pm-10pm
有Lady's Nights💃🏻💃🏻🍻🥂
除咗酒系Free flow之外,
连 finger foods都系🥹
🥂$150 for open bar free flow🥂
可以选择嘅食物种类都好多
个日我去食就有mini pizza🍕,
carprese, 🍢烧鸡串,
哈密瓜parma ham🧀, 炸薯泥丸
🍠, 炸橄榄丸, 炸nduja🍡
同埋baby sardine🐟..
其中我最钟意嘅就有
好新鲜同咪炸得好脆口
非常适合𩠌酒 一
口一条好过瘾 一个唔留神仲会食左好多条
酒精饮品就有有
🍷香槟红酒白酒, gin tonic 同 vodka soda
🥂重可以加$100 free flow 🥂Franciacomta rosé
🍸或者$150 free flow cocktail🍹🍸 :
Aperol Spritz 同埋espresso Martini.
aperol spiritz
完全好易入口既cocktail 非常清凉 十分适合炎热既香港 而且饮落好甘甜 比较适合唔钟意太浓烈既朋友
espresso martini
一开始以为会好苦 但系竟然唔系㖞 反而咖啡味好香浓 饮完都觉得精神左🤣🤣
📍 Crust Italian (和昌大押) (湾仔)
湾仔庄士敦道60-66号和昌大押地舖