2024-07-20 297 浏览
食完一肚火。本身之前食过一次有不好的经验都不想再试,但有屋企人话几年无试过就俾多次机会佢。食物难食都算,啲野立痴痴的都算,最不满系佢哋嘅服务态度。事缘我哋五人一枱叫咗野食,逐碟上枱后才纷纷在那篮仔中拎餐具,发现唔够叉于是我就举手问一位著住便服长头发的中年女人唔知系店员定老板娘嘅人帮忙拎一支叉,我有讲唔该的。佢话得得得我拎俾你。好快上第二碟都系要叉,我就提佢我哋再要多一支叉。然后个女人突然停住转头登大眼望住我话:「我咪应左你得啰。」我当刻呆左无俾反应,佢见我无反应再话「我系咪应左你呀?我咪讲左拎俾你啰。」然后我屋企人就劝说算啦,我就吞左佢。点知佢唔肯放过,再问我「我有无应你呀?」我心谂条友认真吗?我就尝试同佢解释「我话我头先叫你拎一支,而家想再要多一支麻。」,我要好冷静咁同佢讲第三次,佢先听到我讲咩而不再重复话应左我,就话「我唔会只拎一支俾你嫁。」我点会知你拎几多支呀?阵间拎完一支过嚟我话再要多支时你会唔会话我要你走多转呀?最不满系人哋都算佢却不饶人哋穷追猛打。真心唔会再去!
食完一肚火。
真心唔会再去!