2022-08-01 548 浏览
最近喺观塘返工, 有阵时会上lihkg 睇下有咩好食推介啦。咁今次就去到呢一间连登名物 BBQ试下佢嘅皇牌烧鸡啦。BBQ 皇牌烧鸡 ½只 配烧烤酱跟脆薯皇 ($48)首先呢个烧鸡真系名物之中嘅名物, 呢个价钱可以食到烧鸡的确系十分之化算。虽然佢个鸡胸嘅位置都有少少鞋, 但好欣赏呢佢配嘅烧烤酱其实系gravy, 所以佢会令到𠮶个肉食落冇咁鞋架。墨西哥鸡肉芝士薄饼配脆薯皇、红莎莎、酸忌廉及卷心菜 ($50)跟住就到呢个鸡肉芝士薄饼啦, 佢嘅味道系非常之好食嘅。但系食得多会有少少滞嘅, 所以就推荐四个朋友一齐去咁叫一份, 大家share 就咁就啱啱好水牛城鸡翼(5只) 配蓝芝士汁 ($25)呢个系我喺 BBQ嘅favorite, 佢呢个水牛城鸡翼配蓝芝士酱系超级match!话个tips畀大家知, 如果大家想试bbq 而又唔系喺观塘返工嘅话, 就推荐大家星期六去食bbq la。因为佢星期六通常都去食会送一个焦糖布甸, 48蚊可以食到烧春鸡或者芝士薄饼再加埋一个焦糖布甸真系抵到烂arAddress:观塘骏业里6号富利工业大厦1楼C号舖Shop C, 1/F, Richwealth Industr

BBQ 皇牌烧鸡 ½只 配烧烤酱跟脆薯皇 ($48)

水牛城鸡翼(5只) 配蓝芝士汁 ($25)

Address:
观塘骏业里6号富利工业大厦1楼C号舖
Shop C, 1/F, Richwealth Industrial Building, 6 Tsun Yip Street, Kwun Tong
港铁观塘站 A2 出口, 步行约5分钟

#food #foodie #foodhk #foodiehk #观塘 #美食 #观塘美食 #牛头角美食 #牛头角#hkrestaurant #hongkong #foodlover #香港