2024-09-03
连获8届米芝莲推介嘅手工意粉,今晚终于食到啦😍平日夜晚六点几上到去都已经坐近八成满😲所以真系一定一定要订位‼️因为系open kitchen嘅关系😆厨师炒意粉嘅香气飘哂出嚟😌真系叫人食指大动,愈坐愈饿🤤🤤样样意粉都好吸引🤩最后我哋叫咗个set dinner🍝再加一个today special嘅意粉😙Set dinner ($448)🦪Starter:Hokkaido Saallep前菜系小蕃茄伴鲜甜嘅北海道带子,再用日本嘅贝贝南瓜围住柠檬草酱汁,酸酸地好开胃😋🍝Handmade pasta:Handmade Pappardelle with Lamb Ragú系羊肉版嘅肉酱意粉😆用咗特阔面,比平时食到嘅阔面更阔,可以挂到更多肉酱🤤羊肉虽然系肉粒,但肉味香浓又唔骚👍🏻加埋芝士同Rosemary,又香又滋味😋🍧Dessert :Yogurt Mousse Snow Mountain好精致嘅甜品😍用Yogurt mousse做成嘅细致嘅雪山,淋上玫瑰荔枝酱再洒上覆盆子粉🍒冰冻又轻盈嘅雪山加埋甜甜酸酸嘅配料,好清新,一啲都唔腻😋🍝Half Boston Lobster with Linguine
Set dinner ($448)
好靓🤩系用意粉砌成嘅龙虾🦞龙虾肉已经拆咗出嚟😙只煮到7成熟,所以好鲜嫩爽口🤤酱汁用虾膏煮成后再加咗红虾粉,鲜上加鲜👍🏻
Virgin Mojito