2023-12-06
一个月内,3次由忍耐到算,去到讨厌。第一次去该餐厅外卖,头顶灯箱餐牌比较乱,就询问收银枱个阿姨,佢回覆已经写哂起上面,自己睇。我心谂,睇得明就唔洗问啦!结果,我sis左单买2兜野,原来可以A+B平D, 重可以join套餐有野饮。比钱个刻,佢亦都无提过。依度都唔紧要,小事。第二次,今次醒左叫餐,比哂八达通钱后。同我讲今朝无炒米粉,食第二样得唔得?喂!唔系人人都钟意炒面,我真系钟意,有无得讲唔得呢?又明知个炒河淡某某,令野食个度同张收银枱,其实,只系几步路,员工同员工之间沟通咁差,收银重要著马甲背心店长黎㖞!都算啦!番工好赶炒河就炒河,都未至于要嬲。第三次,排队,我先既。张单好清晰打左2个餐,炒米粉餐 同 双拼小食餐。后面排队位女士又唔太规矩既,我前面一走到我,佢就已经急住叫叫叫个种人,个服务阿姨就比左个小食拼我就,一咪问要炒咩,我答炒米,位女仕又答炒米,问要咩酱,我话要酱,位女士又答要酱。然后!!!阿姨悌碗炒米比我后面个个女人,一直要我等!佢当刻发现自己有问题,不过,无收番个餐比我走先,位女士就好嚣张咁望住我笑!!完全系一脸得戚个种。真系好难唔嬲law. 我就要再等佢出第二个餐,令住第一
第三次,排队,我先既。张单好清晰打左2个餐,炒米粉餐 同 双拼小食餐。后面排队位女士又唔太规矩既,我前面一走到我,佢就已经急住叫叫叫个种人,个服务阿姨就比左个小食拼我就,一咪问要炒咩,我答炒米,位女仕又答炒米,问要咩酱,我话要酱,位女士又答要酱。然后!!!阿姨悌碗炒米比我后面个个女人,一直要我等!佢当刻发现自己有问题,不过,无收番个餐比我走先,位女士就好嚣张咁望住我笑!!完全系一脸得戚个种。真系好难唔嬲law. 我就要再等佢出第二个餐,令住第一个餐企起度等。等个时,个阿姨都重若无其事起度以为自己搅错哂好好笑咁,后面就排哂长龙咁。
我比左3次机会依间野!3次都系D员工服务同营运上既问题,我觉得班阿姨可以有几多改善空间,我唔会再去。