2020-09-27 150 浏览
想远离商场,揾咗一间好有情调嘅餐厅,冇谂过疫情期间都爆满要排队!餐厅格调有啲似去咗外国咁,餐厅有一半都系坐高櫈,虽然餐厅食物种类唔多,但系完全系贵精不贵多嘅元素!我就嗌左个set,首先烟三文鱼牛油果卷上面仲配三文鱼子,烟三文鱼同牛油果好夹,算系一个好开胃嘅前菜!而佢嘅牛扒我哋嗌左五成熟,觉得有惊喜嘅系佢嘅生熟程度真系差唔多,香港好难揾到煎得好牛扒嘅餐厅🤯旁边嘅蕃茄仔同大蒜都处理得好好,唔系普通一般就咁放喺度装饰嘅配菜,系真系会令你想夹埋一齐食个种!佢嘅餐汤亦都配左一个面包,对于我呢一个面包爱好者来讲,呢个面包真系好值得食!佢系好软身𠮶种,而且有啲发酵味嘅味道,水准真系好高!