2024-07-18
在百德新街除左有爱侣仲有一间以黑胶唱片做主题既餐厅一入到去就有强劲节奏既BILLIE JEANS.餐厅正中间有个中岛摆左好多黑胶碟室内感觉系水泥工业风, 灯光又暗暗地几好FEELSparkling 'Ice cream" Hojicha横睇掂睇都似系茶既大乡里出城仲揾紧个球雪糕系边. 点知原来系雪糕味, 唔系真系有雪糕系杯入面充满疑惑咁饮左啖, 系满满既云尼拿味雪糕但后味又似番茶,唔会好甜Mystery of Love睇完Call me by your name之后呢首歌就长期系playlist虽然仲有Damien Rice两首歌拣, 最后都系拣左Mystery of Love!味道主调系蕃茄汁再加白茶同vodka蕃茄又甜又带点点青涩实在太适合个剧情!酒味不浓, 不胜酒力既朋友们都可以放胆饮!Impossible Nachos植物肉玉米片配既牛油果酱同乳酪酱好清新芝士肉酱几可乱真, 唔讲系食唔出系植物肉如果更多肉酱就更佳Roasted US.Pork Tenderloin开心果满满的铺系猪柳上面煎猪柳真系好考技巧, 熟之余又要控制肉质仲系嫩猪柳唔柴口, 配埋苹果蓉更加轻盈Carbona
一入到去就有强劲节奏既BILLIE JEANS.
餐厅正中间有个中岛摆左好多黑胶碟
室内感觉系水泥工业风, 灯光又暗暗地几好FEEL
Sparkling 'Ice cream" Hojicha
横睇掂睇都似系茶既
大乡里出城仲揾紧个球雪糕系边.
点知原来系雪糕味, 唔系真系有雪糕系杯入面
充满疑惑咁饮左啖, 系满满既云尼拿味雪糕
但后味又似番茶,唔会好甜 Mystery of Love
味道主调系蕃茄汁再加白茶同vodka
蕃茄又甜又带点点青涩实在太适合个剧情!
酒味不浓, 不胜酒力既朋友们都可以放胆饮!
Impossible Nachos
植物肉玉米片
配既牛油果酱同乳酪酱好清新
芝士肉酱几可乱真, 唔讲系食唔出系植物肉
如果更多肉酱就更佳
Roasted US.Pork Tenderloin
开心果满满的铺系猪柳上面
煎猪柳真系好考技巧, 熟之余又要控制肉质仲系嫩
猪柳唔柴口, 配埋苹果蓉更加轻盈
Carbonara with Crab Meat Linguine
超浓厚既酱挂系扁意粉上面
每啖都可以食到蟹肉同埋蟹籽
已经决定左下次黎要encore呢一道菜!