2024-06-24
周六系时候放松心情🤭, 嚟呢间充满日系风格嘅餐厅松一松叹一叹,佢哋有个周六限定Brunch Set,同时可享用到意大利风情菜式及日本料理,每位$498🥗Starters有成7款咁多可以share🤩• Edamame 先嚟个枝豆热下身先😙,枝豆洒上薄盐,豆香清新,𩠌酒一流• Burrata Caprese
香脆薄片夹住水牛芝士及车厘茄,底层仲有幼嫩BB菠菜,清新可口 😋•Vitello Tonnato薄切烤牛肉口感嫩腍,牛味浓郁😋,配搭吞拿鱼沙律酱及小酸豆,特别得嚟又几夹👍•Tuna Tartare吞拿鱼他他鲜甜肥美,配意大利青瓜酱更加清爽,同薄脆片一齐食,好夹😙• Agedashi
豆腐外皮香脆,里面厚实并带浓香豆腐味,衬上小豆苗及萝卜蓉,索埋个清香汤汁一齐食,简单中食出真味😋•Hon Maki Selection 有油甘鱼小卷及三文鱼牛油果卷两款,三文鱼配牛油果绝对系我哋嘅心头好,而油甘鱼小卷亦相当肥美😙• Gyoza 豚肉饺子,炸得外皮脆卜卜,馅料juicy,创意酱汁系麻辣沙律酱,好惹味😛🥩 Mains 每人一款• Wagyu Tagliata (+$66)和牛炭烤味浓,但亦掩
🥗Starters有成7款咁多可以share🤩
• Edamame
先嚟个枝豆热下身先😙,枝豆洒上薄盐,豆香清新,𩠌酒一流
• Burrata Caprese 香脆薄片夹住水牛芝士及车厘茄,底层仲有幼嫩BB菠菜,清新可口 😋
•Vitello Tonnato
•Tuna Tartare
• Agedashi 豆腐外皮香脆,里面厚实并带浓香豆腐味,衬上小豆苗及萝卜蓉,索埋个清香汤汁一齐食,简单中食出真味😋
•Hon Maki Selection
• Gyoza
🥩 Mains 每人一款
• Wagyu Tagliata (+$66)
和牛炭烤味浓,但亦掩盖不了和牛嘅香浓味道🤩,生熟度刚好,juicy,口感一流,配菜有带着浓郁松露香嘅滑溜薯蓉以及爽嫩兰花苔😃
• Seabass Saikyo Yaki (+$148)
西京烧嘅做法,有淡淡嘅甘甜味道,同时又有海鲈鱼嘅鲜香,肉质嫩滑油脂丰厚,配以腌渍子姜及小豆苗😍
• Cheese Wheel Al Tartufo
厨师会喺客人面前即值表演🧑🍳,将煮好嘅短管面放在巨大嘅芝士轮上面,将余温融化芝士同时捞混,并毫不留手地将大量嘅松露薄片洒上意粉面🤩,形成一道邪恶又美味嘅意粉;短管面非常Q弹有口感,索汁一流,酱汁喺带着浓厚嘅松露香以及芝士味😋
🍨Dessert
呢个咁大份量嘅甜品当然系开心share喇,我哋拣咗👇
• Italian Platter
Tiramisu 质地超级松软幼滑,有酒香,朱古力味亦浓香😋;Peach Panna Cotta 质地幼滑,味道甜甜;鲜果雪糕杯内有云呢拿雪糕之余仲有好多不同款式嘅生果😃
🍸Highball chivas$130
饮落唔会太抢喉,淡淡清爽酒香加细腻嘅气泡,令人有轻松嘅感觉😇
🍹Co-Matchy $70
非常吸睛,味道带抹茶香 ,酸甜平衡,清爽配搭🥰
🥃San Pellegrino气泡水 $55
环境气氛令人好放松坐得舒服,食物质素高,而且服务态度亦非常之好。