2021-07-05 1216 浏览
一直听过Hugo’s 呢间餐厅好耐,一直都好想试,今次买左Hyatt 既staycation package 终于食到! 好开心!买package 之前已经对比过,Hugo’s 个套餐5 courses 原价都要1388+1我哋个staycation packages 3千几,包4courses 同原先餐厅既套餐都系差左田螺一道菜!个staycation package 真系好抵! 基乎零房价食到个套餐!佢地既餐每一道菜都好令人震撼,因为好多都会有专人服侍你即场煮上台。首先个面包篮已经好好食!尤其系个芝士同蒜蓉包,非常重味又松软,但尖角果个就有少少普通。之后前菜第一道系蚝,无咩特别。第二道龙虾汤真系好好食,系我食过最好食既龙虾汤!佢仲震即场煮,净系厨师既表演已经令我觉得我会再黎!之后主菜,我哋分别点左三文鱼同黑椒牛,三文鱼个汁系芦笋汁,好清新,鱼煮得唔会太老/生,岩岩好,非常滑!但系牛就令我哋有啲失望,我哋估佢系恰完再煎,所以啲肉煮到好软身。有啲似slowcook 咁但佢又煎过。食过 beefbar 同文华扒房既牛,自然对fine dining 既牛有要求,所以需要佢唔系难食,如果以酒

面包篮

之后前菜第一道系蚝,无咩特别。

第二道龙虾汤真系好好食,系我食过最好食既龙虾汤!

佢仲震即场煮,净系厨师既表演已经令我觉得我会再黎!

之后主菜,我哋分别点左三文鱼同黑椒牛,

食过 beefbar 同文华扒房既牛,自然对fine dining 既牛有要求,所以需要佢唔系难食,如果以酒店水准黎讲,都算系一级,但我哋有比较自然就有啲要求啦。同埋佢黑椒系面,一上台黑妈妈,个卖相麻麻地😂

最后食甜品橙酒crepes 真系好正!!!!
又系即场煮架!!! 我哋一晚被人服侍左好多次,哈哈哈!佢橙酒味劲香,个crepe 煮过又点会软晒。

最后仲点左Irish coffee!!!

好完美既一晚!希望下次黎试埋个田螺🤪
2021-07-01