2012-03-06
前几日同男朋友仔一齐左2年半,, 而且佢又因为咁岩升职,, 所以就话想食返餐开开心心既自助餐庆祝一下!!!!!!我当然系欣然咁接受啦!!!!因为大家都系系CB附近返工的,, 所以我地拣左去食Mr. Steak Buffet!!!! 决定黎之前都有睇下OPENRICE望下D食评同埋八下呢到有D咩野食!!!!我一见到有生蚝仲要有鸭肝就已经即刻话要食呢间啦!!!!!! 男朋友就望D长脚蟹望到眼定定咁!!!!! 再望下价钱都几合理,, 我地就决定左啦!!!!! 就呢到啦!!!!!讲左个生蚝先!!!! 今次我食呢批生蚝几大只!! 同埋鲜甜啰!!! 可能因为系即开生蚝既关系啦!!!! 仲有果个开生蚝既师傅都好好人,, 次次都对住D客笑笑口的!!!!!!! 我每次去到都会拎哂5只,, 拎到个师傅都记得我,, 仲要每次要拣D大大只既俾我!! 超级好呀!!!!!之后就系我另一个爱---- 鹅肝了!!!!! 煎到脆脆咁都几香口的,, 有D食到外脆内软!!!! 其实鹅肝本身油脂高,, 要煎得好味都好讲技术的啦!!! 而我觉得Mr. Steak Buffet 就做得唔错了而我男朋友就系咁拎长脚蟹啰,, 佢话要
讲左个生蚝先!!!! 今次我食呢批生蚝几大只!! 同埋鲜甜啰!!! 可能因为系即开生蚝既关系啦!!!! 仲有果个开生蚝既师傅都好好人,, 次次都对住D客笑笑口的!!!!!!! 我每次去到都会拎哂5只,, 拎到个师傅都记得我,, 仲要每次要拣D大大只既俾我!! 超级好呀!!!!! 之后就系我另一个爱---- 鹅肝了!!!!! 煎到脆脆咁都几香口的,, 有D食到外脆内软!!!! 其实鹅肝本身油脂高,, 要煎得好味都好讲技术的啦!!! 而我觉得Mr. Steak Buffet 就做得唔错了 而我男朋友就系咁拎长脚蟹啰,, 佢话要食多D回本啊,, 不过见佢系咁食唔停口相信都系好好味的!! 我见佢食得咁开心,, 我都偷左一只过黎试!!!!! 长脚蟹果然系多肉D,, 感觉上好似食极都仲里面都仲有肉咁,, 蟹味都好浓!! 可怕我本身唔好蟹啦 : ( 最后就要讲果个心太软!! 其实我好想快D试的,, 因为系openrice 都有好多人讲过呢到既心太软好出名!! 我食落又觉得个朱古力味真系几浓同埋唔系太甜,, 所以我觉得这个确实好赞!!!! 但系唯一唔好就系佢系即制的仲要有好多人排队,, 特别系尾段大家都食 甜品既时候,, 真系要一早黎排定先得啊!!!! 今日虽然男朋友仔冇为我准备咩礼物,, 但系我觉得有呢餐 自助餐都好够,, 这是心意来的!!! 我觉得我男朋友同餐饭同样值满分啊 ))